Sprawozdanie z przeprowadzonego konkursu plastycznego „ Rola drzew w naszym życiu” z okazji Światowego Dnia Drzewa

W miesiącu październiku w związku z obchodzonym dnia 10 października Światowym Dniem Drzewa odbył się szkolny konkurs plastycznym o tematyce proekologicznej pod nazwą „ Rola drzew w naszym życiu” zorganizowany przez panią Ilonę Filipowicz-Witkowską, nauczyciela języka angielskiego w ramach zadań związanych z realizacją projektu Erasmus+ pt. „Przyroda, ekologia i rzemiosło jako dziedzictwo kultury europejskiej w roku szkolnym 2019/2020.

Konkurs był skierowany do uczniów klas szóstych. Format oraz wykonanie prac były dowolne.

Jego głównym celem była edukacja społeczno-przyrodnicza oraz motywowanie do zachowań ekologicznych.  Oszczędzanie zasobów Ziemi, uwrażliwienie na piękno przyrody i problemy ekologiczne, zrozumienie zasad recyklingu pozwoli młodzieży szkolnej zadbać o piękno naszej planety.

Uczniowie, którzy zajęli finałowe miejsca oraz Ci, którzy brali udział w konkursie, otrzymali nagrody oraz nagrody pocieszenia.

Wszystkim serdecznie gratulujemy!

Oto wyniki:

1 miejsce – Karol Matyszczak, Szymon Danicki (klasa VI B)

2 miejsce – Emilia Dudko, Laura Krukowska (klasa VI B)

3 miejsce – Michał Korol (klasa VI B)

Wyróżnienie -  Liwia Rybak (klasa VI B)

Ilona Filipowicz-Witkowska

nauczyciel języka angielskiego